Κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση για τις Εξετάσεις του μαθήματος Μακροοικονομική 

Ένα Δημόσιο Συγνώμη και Αλλαγή Τρόπου Βαθμολόγησης

Ανακοινώνεται ότι αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης της εξέτασης του μαθήματος «Μακροοικονομική».  Θα βαθμολογηθείτε μόνο στα δύο από τα τρία θέματα που επιλέξατε να απαντήσετε. Με άλλα λόγια, η τρίτη χειρότερη απάντηση δεν θα ληφθεί υπόψιν.  Επιπροσθέτως, κατά την βαθμολόγηση, θα ληφθούν υπόψιν οι συνθήκες εξέτασης καθώς δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές/τριες συνεχώς να πληρώνουν τα σπασμένα, δηλαδή την ανικανότητα ή/και τους τακτικισμούς.

Οι συνθήκες εξέτασης του μαθήματος θύμιζαν καφενείο σε ώρα ποδοσφαιρικού αγώνα όπου συνωστίζεται κόσμος για να παρακολουθήσει το ντέρμπυ, και όχι συνθήκες εξέτασης που αξίζουν στο πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, και το οποίο δήθεν κοπτόμεθα να φέρουμε στο επίπεδο καλών Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Συνωστισμός στην αίθουσα 108. Πάνω από 200 άνθρωποι, χωρίς παράθυρα, με κλιματιστικά που δούλευαν για τα για τα μάτια του κόσμου.  Ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω ζέστης και υγρασίας.  Τρέξαμε, βρήκαμε κλειδιά, ξεκλειδώσαμε άδειες! αίθουσες. Το γιατί να είναι άδειες και κλειδωμένες οι αίθουσες, αποτελεί το βασανιστικό αναπάντητο ερώτημα των τελευταίων ετών.  Οι 200 άνθρωποι στην αίθουσα 108 γίναν 140. Και πάλι πολλοί/ες. 

Σημαντική καθυστέρηση στο να δοθούν τα θέματα. Λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας εξεύρεσης αιθουσών, τα θέματα δόθηκαν στην αίθουσα 302 σαράντα με σαράντα πέντε λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρας έναρξης.

Απολύτως δικαιολογημένα τα παράπονα που εισέπραξα (για τις συνθήκες και την καθυστέρηση), τα οποία -βεβαίως- και θα μεταφέρω στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου, και στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος. 

Για όλα τα παραπάνω, αφενός ζητώ συγνώμη εκ μέρους του Τμήματος και αφετέρου -όπως προανέφερα- θα βαθμολογηθείτε μόνο στα δύο από τα τρία θέματα που επιλέξατε να απαντήσετε, λαμβάνοντας υπόψη τις απαράδεκτες συνθήκες.

Φέτος (το πρόβλημα διαρκεί χρόνια) επέλεξα να υιοθετήσω αυτή την λύση. Πέρσι, πρότεινα να αναβληθούν οι εξετάσεις και ομοφώνως αποφασίσθηκε να αναβληθούν (500 περίπου φοιτητές!!!).  Όμως το κόστος το επωμίσθηκαν οι φοιτητές/τριες.  Αυτό είναι άδικο και για αυτό φέτος υιοθετώ την λύση που προανέφερα.

Καλή συνέχεια και δύναμη

Τάσος Μαστρογιάννης

ΥΣ1:. Για τις καταγγελίες/αναφορές προβλημάτων στην διεξαγωγή εξετάσεων προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον Πρόεδρο του Τμήματος μπορείτε να ενημερωθείτε στην Ιστοσελίδα «Για την Δημοκρατία και τις Δεινοπαθούσες Νέες Γενιές». Δυστυχώς δεν έχω λάβει καμία απάντηση, ενώ τα προβλήματα επαναλαμβάνονται.