Κατά το ερχόμενο χειμερινό εξάμηνο, η καθηγήτρια κ. Χριστίνα Κουλούρη θα προσφέρει το σεμινάριο ελεύθερης επιλογής “A History of the World since 1300” σε συνεργασία με τον Καθηγητή Jeremy Adelman του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Princeton. Γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα αγγλικά.

Το σεμινάριο αποτελεί ένα διαδραστικό εργαστήριο που προσφέρεται συγχρόνως σε περισσότερα από 20 ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο. Στους μετέχοντες θα διανεμηθεί δωρεάν το εγχειρίδιο του Πανεπιστημίου Princeton Worlds Together, Worlds Apart, 5th edition, volume 2.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με κλειστό αριθμό φοιτητών (έως 14) όλων των ετών και θα απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σεμιναρίου συμβαδίζει με εκείνο του Πανεπιστημίου Princeton. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Η επιλογή των μετεχόντων φοιτητών/φοιτητριών θα γίνει πριν από την έναρξη του προσεχούς χειμερινού εξαμήνου. Οι μετέχοντες φοιτητές θα επιλεγούν μετά από διαδικασία συνέντευξης και αφού συνυπολογιστούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και το επίπεδο γλωσσομάθειας. Οι συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές θα διεξαχθούν δια ζώσης ή διαδικτυακά στις 20 και 21 Ιουλίου.

Σε όσες και όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα δοθεί σχετική βεβαίωση (certificate), που θα φέρει τα λογότυπα του Princeton και του Πανεπιστημίου μας.

Καλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να επικοινωνήσουν μέσω μέιλ με τον κ. Κώστα Κατσούδα (βοηθό διδασκαλίας) μέχρι τις 10 Ιουλίου: kon_katsoudas@yahoo.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ