Η έρευνα συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο της επιστημονικής ταυτότητας και στρατηγικής του Τμήματος. Το μεγαλύτερο μέρος της ερευνητικής δραστηριότητας διεξάγεται μέσω των Eρευνητικών Iνστιτούτων/Kέντρων του Τμήματος:

Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.), που η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει στα ζητήματα των διεθνών σχέσεων, της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και των συναφών με αυτήν θεσμών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Ανθρωπιστικού Δικαίου (ΕΚΕΚΔΑΑΔ), που προωθεί μελέτες σχετικά με τη διεθνή και ευρωπαϊκή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της ανθρωπιστικής δράσης.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (E.Kε.Π.Ε.Κ.), που μελετά θέματα που εντάσσονται στο γνωστικό αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς και των σχετικών θεσμών της γενικότερης περιβαλλοντικής διαχείρισης και προστασίας.

Το Μεσογειακό Πρόγραμμα Διεθνούς Περιβαλλοντικού Δικαίου και Διαπραγμάτευσης (MEPIELAN), που διεξάγει έρευνες σε θέματα διεθνούς δικαίου του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στον Μεσογειακό χώρο, και σε θέματα τεχνικών διεθνούς διαπραγμάτευσης.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Ποινικού Δικαίου (ECECRIL), το οποίο σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, διερευνά ζητήματα που άπτονται του Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Δίκαιου, της Οικονομικής Διακυβέρνησης της Ε.Ε., του Διεθνούς Δικαίου Διεθνούς Εμπορίου και Ανάπτυξης κ.λπ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι.ΔΙ.Σ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.ΔΙΣ.Σ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Ι.ΔΙ.Σ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Νότια πτέρυγα: συνοχή και τριβές  (14-12-20022)

 

Οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία (21-12-2022)

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.ΔΙ.Σ.: “Never again”? – Comparing the Holocaust, Genocides, and Mass Atrocities in the XXth and XXIst Centuries

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.ΔΙ.Σ. – ATHENS SECURITY FORUM – AFTER THE WAR IN UKRAINE

 

Διάλεξη του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Panthéon-Assas Κυρίου Jean-Jacques Roche

The evolution of conflict and its implications for International Relations theory
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  ΣΤΟ Ι.ΔΙ.Σ. – ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.ΔΙ.Σ. Israeli-Hellenic Forum

 

MA in Mediterranean Studies

 

Διάλεξη: Πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η ΚΥΠ/ΕΥΠ στην καθημερινότητά της

 

Εκδήλωση του  Ι.ΔΙ.Σ.   ASF #3/4 – The West’s Relations with Ukraine and Russia after the War – MONDAY, MAY 23, 2022 AT 6:15 PM

 

Εκδήλωση του  Ι.ΔΙ.Σ.   ASF #3/4 – The West’s Relations with Ukraine and Russia after the War – MONDAY, MAY 23, 2022 AT 6:15 PM

 

Εκδληλωση του  Ι.ΔΙ.Σ. σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο: Establishing a free and open maritime order – Cooperation between Greece and Japan

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο: ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Νέο Βιβλίο: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΑ

 

Ι.ΔΙ.Σ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μεταφερθείτε  στην σελίδα  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΜΟΙ  του Ι.ΔΙ.Σ.