Κύριο περιεχόμενο


Μαριλένα Κοππά


koppa smaill 14 10 19


Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:
210 9201847
Διεύθυνση:
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λ. Συγγρου 136, 176 71 Αθήνα
Κτίριο:
Στασινόπουλου
Γραφείο:
310

 

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Η Μαριλένα Κοππά είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε από την Νομική Αθηνών το 1985. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre, όπου απέκτησε το Διδακτορικό της στη Συγκριτική Πολιτική το 1991. Δούλεψε για χρόνια ως Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Βαλκανίων, Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεύρυνσης.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ), από το 2006 έως το 2007.

Διετέλεσε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Οκτώβριο 2007 έως τον Ιούνιο 2014. Υπήρξε Συντονίστρια της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος των Επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου και Μεταφορών.

 

Είναι συγγραφέας σειράς άρθρων και βιβλίων για τα Βαλκάνια, τις μειονότητες, τον εκδημοκρατισμό, τον Εθνικισμό και την Ευρωπαϊκή Πολιτική.

 

Αναλυτικό Βιογραφικό