Κύριο περιεχόμενο

Ανδρέας Αντωνιάδης

Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας
 
Συντονιστής Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, ΙΔΙΣ

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:
210 9201874
Διεύθυνση:
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λ. Συγγρου 136, 176 71 Αθήνα
Κτίριο:
ΔΕΣΚοι
Γραφείο:
A12

 

Βιογραφικό

O Ανδρέας Αντωνιάδης, γεννήθηκε στην Αθήνα, και είναι Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Συντονιστής του Κέντρου Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του ΙΔΙΣ.

Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το London School of Economics (Ph.D.), Master στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick (MA) και Πτυχίο από τo Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Essex, του Sussex και στο London School of Economics. Έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στο Dublin European Institute του UCD και στο Centre for International Studies του LSE, και υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας (CGPE) του Πανεπιστημίου Sussex. Κατέχει Βραβείο Διδασκαλίας στις Διεθνείς Σχέσεις από το LSE.

Τα πεδία της ερευνητικής του ενασχόλησης περιλαμβάνουν: Θεωρία Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων, Μοντέλα Καπιταλισμού και Συγκριτική Ανάλυση Θεσμών με έμφαση στην Ευρώπη, Τρέχουσα Διεθνής Οικονομική Κρίση, Θεωρία Ηγεμονικών Λόγων, Παγκοσμιοποίηση, Αναδυόμενες Δυνάμεις και Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση, ‘Παγκόσμια Ευρώπη’, Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία και Στρατηγική, Ιρλανδική πολιτική οικονομία.

Διδασκόμενα Μαθήματα

  • Διεθνής Οικονομική Διακυβέρνηση Ι (Υποχρεωτικό Προπτυχιακό Μάθημα)
  • Διεθνής Οικονομική Διακυβέρνηση ΙΙ (Υποχρεωτικό Προπτυχιακό Μάθημα)
  • Πολιτικές Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών (Υποχρεωτικό Προπτυχιακό Μάθημα)
  • Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση (Μεταπτυχιακό Μάθημα)

Σπουδαιότερες Δημοσιεύσεις

Βιβλία 

  • Producing Globalisation: The Politics of Discourse and Institutions in Greece and Ireland, Manchester: Manchester University Press, 2009

Άρθρα & Κεφάλαια Βιβλίων