Ευαγγελόπουλος Γιώργος

ΒαθμίδαΑναπληρωτής ΚαθηγητήςΓνωστικό αντικείμενοΠολιτική Φιλοσοφία και Διεθνείς ΣχέσειςEmailg_evangelopoulos [at] panteion.grΔιεύθυνσηΠάντειο Πανεπιστήμιο, Λ. Συγγρού 136, 176 71 ΑθήναΚτίριοΣτασινοπούλουΓραφείο317

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας και Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι, επίσης, Associate in International Affairs and Law στο Center for Hellenic Studies (CHS) του Harvard University, όπως και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του CHS στην Ελλάδα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις από το LSE. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Research Associate στο European Institute του LSE.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε τρείς περιοχές: στη Διεθνή Πολιτική Θεωρία, στη Φιλοσοφία της Επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων, όπως και στην Ανάλυση της Εξωτερικής Πολιτικής. Έχει εκδώσει επτά βιβλία και έχει συγγράψει άνω των σαράντα άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία, που καλύπτουν μια ευρεία θεματική, με έμφαση όμως σε ζητήματα της πολιτικής φιλοσοφίας και της φιλοσοφίας της επιστήμης.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για εκτενές βιογραφικό.