Τα Ερευνητικά Κέντρα του Τμήματος συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της μαθησιακής εμπειρίας με την διοργάνωση των ακόλουθων θερινών σχολείων.

Olympia Summer Academy

Αποτελεί έναν καταξιωμένο εκπαιδευτικό θεσμό στα πεδία της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων, με διεθνώς αναγνωρισμένη επιτυχία. Ιδρύθηκε το 2002 και συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο Ναυαρίνο και το ΙΔΙΣ.

Χαρακτηριστικός δείκτης διεθνούς καταξίωσης της Ακαδημίας είναι το γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό θερινό πρόγραμμα στην Ευρώπη που τελεί υπό την αιγίδα της European International Studies Association.

Περισσότερα ΕΔΩ

IDIS International Summer Seminar

Από το καλοκαίρι του 1992, το ΙΔΙΣ διοργανώνει ετήσια το IDIS International Studies Summer Seminar. Η βασική του στόχευση είναι διπλή:

  • Να δημιουργήσει ευκαιρίες για την δημιουργία διεθνών δικτύων ερευνητικής συνεργασίας.
  • Να προσφέρει μια πλατφόρμα επαγγελματικής κοινωνικοποίησης για τους νέους ερευνητές.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΚΕΚΔΑΑΔ – Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου

Από τον Μάιο του 2005, το ΕΚΕΚΔΑΑΔ διοργανώνει το Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου του Ναυπλίου, στο οποίο παρουσιάζουν το έργο τους υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί από Ελλάδα και Εξωτερικό ενώπιον καθηγητών -που το αξιολογούν, ενώ ακολουθείται από Εσπερίδα ή Διεθνή Διάσκεψη σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Όλα τα Πρακτικά έχουν εκδοθεί Βλ. ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΚΕΚΔΑΑΔ – ως Εταίρος του JEAN MONNET NETWORK GOVUNET.

Συνεργασία με το Δίκτυο Jean Monnet που απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες.

  • Annual Summer School based in Mytilene (Lesbos, Greece) for doctoral, master’s and graduate students from the GovUnet Partners and other Academic Institutions.

Περισσότερα για τους Εταίρους του GOVUNET ΕΔΩ

Και για τα Καλοκαιρινά Σχολεία ΕΔΩ

ΕΚΕΚΔΑΑΔ ως συντονιστής του Erasmus – Intensive Seminar on CIPROHA

The Humanitarian Action and Civil Protection in the EU Intensive Course (CIPROHA) is an initiative funded by the Hellenic State Scholarships Foundation under the ERASMUS LLP of the European Commission, and coordinated by European Research and Training Center for Human Rights and Humanitarian Law of Panteion University. Designed to promote a multidisciplinary training in order to enable students and practitioners to respond effectively to the current challenges of humanitarianism, natural disasters, migration flows and public health emergencies

Περισσότερα ΕΔΩ

ECEFIL Summer School στις Σπέτσες

Από το καλοκαίρι του 2013, το ECEFIL διοργανώνει ετήσια το EU-CHINA Summer School με τη συμμετοχή Κινέζων φοιτητών από διάφορα Πανεπιστήμια (Yunnan, Fudan, Beijing Institute of Technology, Sihuan, Northwest University of Political Science and Law, Donghua, κλπ.).

Βασική του στόχευση είναι: Η Δημιουργία μελλοντικών συνδέσμων με την επαφή των Κινέζων φοιτητών με τον ελληνικό πολιτισμό και το ευρωπαϊκό φαινόμενο μέσα από την διεπιστημονική εξέταση του δικαίου,
της πολιτικής επιστήμης και της οικονομίας.

ΕKεΠΕΚ

 

Σειρά Θερινών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», βραβευμένη ως ως «Καλή Πρακτική» στο πλαίσιο των 10 Years Framework of Programmes on Sustainable Consumption and Production Patterns από την Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών – UNECE (2009).