Κύριο περιεχόμενο

Ταγαράς Χαρίσιος

Ταγαράς Χαρίσιος

Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:
210 9201842
Διεύθυνση:
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λ. Συγγρου 136, 176 71 Αθήνα
Κτίριο:
Νεόκτιστο 
Γραφείο:
ΣΤ4

 

Βιογραφικό

Kαθηγητής Ευρωπαϊκού δικαίου, ιδιωτ. διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ., κάτοχος License spéciale en droit européen Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών (Ι.Ε.Ε.), διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ.

Ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων (UAE)

Πρώην μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς και της διαρκούς επιτροπής της Σύμβασης του Λουγκάνο – πρόεδρος της επιτροπής αστικού δικαίου του Συμβουλίου Ευρ.Ενωσης κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας του 2003.

Πρώην Δικαστής / Πρόεδρος Τμήματος στο Δικαστήριο Δημόσιας Διοίκησης της Ευρ.Ενωσης, 2005-2011

Μέλος του Διοικ.Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Δικηγόρων (ΙDHAE) και της επιτροπής απονομής του βραβείου Ludovic Trarieux, αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου (ΑΙDC)

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος (ESM) και «Dignity@Work» εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ – ΕΙΒ).

Μέλος πολλών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων. Συγγραφεύς μεγάλου αριθμού επιστημονικών βιβλίων και άρθρων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα και μέλος της συντακτικής επιτροπής των Cahiers de droit européen. Ομιλητής σε πολλά διεθνή νομικά συνέδρια και σεμινάρια.

Eργογραφία