Κύριο περιεχόμενο

Χαρά Καραγιαννοπούλου

gkofas andreas 26 12 191

Επικ. Καθηγήτρια Συγκριτικής και Διεθνούς Πολιτικής


Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
                           charakaragiannopoulou [ at ] yahoo [ dot ] gr
Τηλέφωνο:
210 9201813
Διεύθυνση:
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λ. Συγγρου 136, 176 71 Αθήνα
Κτίριο:
Κτίριο Στασινόπουλου
Γραφείο:
310

Βιογραφικό

 

Η Χαρά Καραγιαννοπούλου είναι Επικ. Καθηγήτρια Συγκριτικής και Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Teaching Fellow στο Bielefeld Universität, Deutschland και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

 Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φιλοσοφία των Θρησκειών από το King’s College, London και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Πολιτική Επιστήμη από το Τechnische Universität Darmstadt, Deutschland.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Συγκριτική και Διεθνή Πολιτική, και ιδιαίτερα στη μελέτη του Φύλου ως αναλυτικής κατηγορίας στο πεδίο των Διεθνών Σπουδών αλλά και στη σχέση της Θρησκείας με τις Διεθνείς Σχέσεις και την Εξωτερική Πολιτική.

 
Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις

Βιβλία

 • Οδηγός Καταπολέμησης των Διακρίσεων λόγω Φύλου στα ΜΜΕ (με Λ. Μαράτου-Αλιπράντη, Ε. Φερέτη), Αθήνα: Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, (2016).
 • Party System and Cleavages in pre-Communist Albania, The Kaleidoscope of the German and Greek Diplomacy, Darmstadt: Universitäts-Landesbibliothek Darmstadt, (2009).
 • Συμμετοχή των Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Πολιτικών Αποφάσεων: Ισόρροπη ή Ισάριθμη Συμμετοχή, Αθήνα: Σιδέρης, (2009).
 • Ισότητα των Φύλων και Εκπαίδευση: Προετοιμάζοντας Ισότιμους Πολίτες, (συν-επιμέλεια Πρακτικών Συνεδρίου με Λ. Αλιπράντη-Μαράτου και Μ. Γκασούκα), Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, (2009).

Επιμέλεια Ελληνικών Εκδόσεων

Κεφάλαια σε Συλλογικούς Τόμους & Άρθρα σε Επιστημονικά Περιοδικά

Διδασκόμενα Μαθήματα
 • Θρησκεία και Διεθνής Πολιτική (με τον Αναπλ. Καθηγητή Α. Γκόφα)
 • Συγκριτική Πολιτική (με την Αναπλ. Καθηγήτρια Μ. Κοππά)
 • Το Φύλο στις Διεθνείς Σπουδές
 • Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Δράσεις για την Ισότητα των Φύλων
 • Φύλο και Ένοπλες Συγκρούσεις, συνδ. με την Ομ. Καθηγήτρια Ξ. Πετρινιώτη (Διατμηματικό Πρόγραμμα «Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική»)
 • Σύγχρονα Ζητήματα Διεθνούς Πολιτικής, συνδ. με Επικ. Καθ. Α. Γκόφα (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος ΔΕΠΣ «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές»)
 • Το Φύλο στη Διεθνή Πολιτική: Θεωρία και Πράξη (Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική» και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος ΔΕΠΣ «Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές»)

 

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ