Ψήφισμα της ΓΣ του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου

 

28 Απριλίου 2022

 

Η Ελληνική διεθνολογική οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός κορυφαίου πανεπιστημιακού, του Θεόδωρου Κουλουμπή. Πολυβραβευμένος Καθηγητής στην School of International Service στο American University στις ΗΠΑ, στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Θεόδωρος Κουλουμπής υπήρξε μια προσωπικότητα μεγάλης εμβέλειας στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, ένας πρωτοπόρος όσον αφορά την καθιέρωση και εξέλιξη της επιστήμης των Διεθνών Σχέσεων στην Ελλάδα.

Δάσκαλος μιας ολόκληρης γενιάς νέων επιστημόνων που ενέπνευσε και καθοδήγησε με το παράδειγμά του και την φλόγα του για την ελευθερία και την δημοκρατία, μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο. Ένας διανοούμενος που κόσμησε την ελληνική δημόσια σφαίρα και υπερασπίστηκε με πάθος την Ευρωπαϊκή προοπτική και ταυτότητα της χώρας. Το επιστημονικό του έργο για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ελληνική εξωτερική πολιτική θα εξακολουθήσει να αποτελεί κορυφαίο σημείο αναφοράς.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη.